Seminte de struguri

Semintele de struguri te intineresc struguri si te protejeaza de razele UV.

Previne si trateaza raceala si cancerul si asigura o circulatie mai buna a sangelui. Este vorba de extractul de seminte de struguri, un remediu cunoscut de mii de ani, disponibil acum sub forma de suplimente. Semintele de struguri au fost folosite pentru proprietatile lor antioxidante si antivirale chiar din Grecia antica. Astazi, semintele de struguri sunt usor de folosit, putandu-le gasi sub forma de extract, in suplimentele alimentare. In primul rand, semintele de struguri contin substante antioxidante, care previn deteriorarea celulelor cauzata de radicalii liberi (molecule din aer care distrug celulele).

Remediu contra Alzheimer Recent, un grup de cercetatori de la scoala de Medicina de la Muntele Sinai a analizat rolul extractului de seminte de struguri in prevenirea si in tratarea afectiunilor neurodegenerative. Un studiu anterior, realizat pe cobai de aceeasi echipa, a aratat ca extractul de seminte de struguri incetineste pierderea functiilor cognitive in caz de Alzheimer, o afectiune neurodegenerativa. Oamenii de stiinta au derulat cercetari pe parcursul a cinci luni, cobaii primind apa simpla ori apa care continea extract de seminte de struguri. In urma testelor, soarecii de laborator care primisera solutie cu extract aveau o deteriorare a functiilor cognitive mai mica decat cobaii care primisera apa simpla.

Protejeaza impotriva razelor UV

Consumul de extract de seminte de struguri protejeaza si impotriva radiatiilor ultraviolet, potrivit unui studiu derulat anul acesta de cercetatorii de la Universitatea din Barcelona si de la Consiliul National de Cercetare Spaniol. Razele ultraviolete (UV) reactioneaza la nivelul pielii prin activarea unor compusi de oxigen, care oxideaza lipidele si AND-ul. Astfel, sunt stimulate anumite reactii care cauzeaza moartea celulelor. Cum actioneaza substantele din semintele de struguri? Cercetatorii sustin ca acestea reduc formarea compusilor de oxigen in celulele epidermei expuse la razele UV.

De asemenea, studii anterioare au demonstrat efectul benefic al acestor seminte in insuficienta venoasa cronica si in edem (umflaturi) aparute dupa operatie sau dupa o lovitura.
Copyright © 2019 Mundo Verde | Dezvoltat de Voitin.com - Agentie Web Design A.N.P.C.