Omegavita si alimentatia

Nu mananci carne? Ai nevoie de suplimente cu vitamina B si omega 3! Persoanele care mananca putina carne, tin post sau au un regim vegetarian ar trebui sa ia suplimente alimentare pe baza de vitamina B12 si omega 3. Persoanele vegetariene sau cele care consuma rar carne ori produse de provenienta animala au un risc crescut de ateroscleroza, o tulburare care duce la infarct.

Aceasta este concluzia unui raport medical aparut anul acesta in jurnalul oficial al Societatii Americane de Chimie (ACS). Acest raport insumeaza concluziile a peste 30 de ani de cercetari. Combinatia care reduce riscul de infarct Dieta vegetarienilor este saraca in nutrienti esentiali: fier, zinc, vitamina B12 si acizi grasi de tip omega 3. Ca urmare, vegetarienii au un nivel ridicat al homocisteinei in sange si unul scazut de HDL (colesterolul bun). Acestea se numara printre cauzele aparitiei bolilor de inima. Concluzia specialistilor de la ACS este ca vegetarienii ar trebui sa suplineasca lipsa vitaminei B 12 si a acizilor grasi omega 3. Surse bune de omega 3 sunt: pestele gras si nuciferele.

Vitamina B 12 se gaseste in fructele de mare, ou si in laptele gras. Suplimentele alimentare pot fi o solutie ajutatoare. Vitamine B plus omega 3, bune pentru femei Vitamine B sunt esentiale in arderile metabolice, cresc imunitatea si mentin sistemul nervos la cote maxime. Vitamina B 12 in particular este implicata in diviziunea celulara si in transportul oxigenului in organism. Potrivit site-ului oficial al Institului National de Sanatate din SUA, administrarea suplimentelor de acizi grasi omega 3 combinati cu vitamina B12 ar duce la imbunatatirea starii generale in timpul ciclului menstrual, reducand nevoia de medicamente, cum sunt antiinflamatoarele nesteroidiene. si asta nu este tot ceea ce pot face acizii omega 3 in combinatie cu vitaminele B.

Exista studii in desfasurare, care arata ca acizii omega 3, combinati cu vitamina B 12, ar avea un efect pozitiv si asupra memoriei si a functiilor cognitive. 
Copyright © 2019 Mundo Verde | Dezvoltat de Voitin.com - Agentie Web Design A.N.P.C.