Extractul din frunze de maslin

Scapa de viroze cu extract din frunze de maslin! Uleiul de masline este cunoscut ca fiind un ingredient important pentru sanatatea noastra. Insa stiai ca si frunzele maslinului au beneficii importante?

Unul dintre ele: frunze maslin lupta impotriva bacteriilor si virusurilor, chiar si a celor de raceala. Remediile pe baza de extract de frunza de maslin erau cunoscute din vechime. Dovezi medicale din secolul al 19 lea arata ca o bautura pe baza de extract de frunze de maslin era folosita cu rezultate bune in tratamentul bolnavilor de malarie. La jumatatea secolului trecut o companie farmaceutica a facut primul pas in descoperirea beneficiilor frunzelor de maslin: a izolat toate elementele active. Zeci de studii au urmat, cu rezultate pozitive.

Remediu contra infectiilor

Extractul de frunze de maslin poate fi folosit cu succes in caz de viroze. Mai multe studii, printre care si cel condus de cercetatorii de la Clinica Robert Lyons din Budapesta, Ungaria, au aratat efectul pozitiv al extractului de frunze de maslin asupra mai multor infectii, printre care: viroze, laringita, herpesul, infectii ale pielii, pneumonie si stomatita. Cercetari derulate pe mai multi ani de oamenii de stiinta francezi au aratat ca virusurile herpetice sunt inhibate si chiar omorate de extractul de frunze de maslin.

Extractul previne imbatranirea prematura

Un studiu aparut pe site-ul oficial al Institutului National de Sanatate din America arata ca frunzele de maslin contin mai multi polifenoli, adica substante antioxidante puternice care previn imbatranirea prematura a tesuturilor. O substanta activa cu proprietati antioxidante este oleuropeina, care in organism este metabolizata intr-o alta substanta, care are la randul ei proprietati antimicotice.

Tensiune sau colesterol marit?

Frunzele de maslin sunt solutia! Potrivit unui al studiu prezentat pe site-ul Institului frunzele de maslin au si proprietati de reducere a colesterolului, tot datorita oleuropeinei. Studiile pe soareci de laborator au aratat ca oleuropeina din extractul din frunze de maslin are un efect mai vizibil asupra nivelului colesterolului din sange decat oleuropeina simpla. Acest lucru se datoreaza interactiunii dintre oleuropeina si celelalte substante active din frunzele de maslin, spun specialistii. Un studiu aparut anul acesta in publicatia "Phytotherapy Research" arata ca substantele din frunzele de maslin reduc si tensiunea arteriala. Cercetatori din Elvetia si Germania au realizat un studiu pe 20 de gemeni identici, monozigoti, cu tensiune crescuta. Voluntarilor li s-a dat fie un placebo, fie capsule cu 500 mg ori cu 1.000 mg de extract de frunze de masline. Dupa opt saptamani, voluntarilor li s-a masurat tensiunea arteriala. Cercetarea a confirmat faptul ca extractul de frunze de maslin are proprieta?i antihipertensive, sustin autorii studiului.
Copyright © 2020 Mundo Verde | Dezvoltat de Voitin.com - Agentie Web Design A.N.P.C.