10 motive pentru care ar trebui sa iei in calcul suplimentele nutritionale

Pentru ca multi oameni nu sunt inca convinsi de rolul si importanta suplimentelor nutritionale, iata 10 motive pentru care ar trebui sa luam in considerare suplimentarea dietei noastre cu nutrienti de calitate:

  1. Tehnicile avansate folosite in prezent in agricultura saracesc solul de minerale importante, astfel ca si hranei noastra, care provine din aceste soluri ii lipsesc aceste minerale.
  2. Multe alimente sunt transportate pe distante mari si sunt depozitate pentru perioade de timp mai lungi ceea ce determina pierderea vitaminelor din aceste alimente, in special complexul de vitamine B si vitamina C
  3. Toate etapele de procesare a hranei, gatitul si depozitarea determina pierderea nutrientilor astfel ca doar din hrana nu obtinem o cantitate suficienta de nutrienti
  4. Multe fructe si legume sunt modificate genetic pentru aspect si pentru a creste productivitatea si nu pentru a le creste valoarea nutritionala; rezultatul: fructe si legume mai putin bogate in nutrienti decat cele pe care le consumau stramosii nostri.
  5. Obiceiurile alimentare haotice, faptul ca nu mestecam suficient hrana, faptul ca mancam pe fuga precum si stresul contribuie la o digestie insuficienta prin care organismul nostru nu isi ia din hrana toti nutrientii de care are nevoie
  6. Consumul de medicamente a escaladat in timp. Majoritatea medicamentelor epuizeaza nutrientii din organism lasandu-l mai vulnerabil.
  7. Anumite momente din viata si stari de sanatate determina o nevoie mai mare de anumiti nutrienti. De exemplu acidul folic tinde sa fie mai mare in perioada de sarcina, in timp ce femeile aflate la menopauza pot fi vulnerabile la deficiente de calciu. 8. Nivelele crescute de poluare din aer, apa si hrana pot determina organismul nostru sa foloseasca o cantitate mai mare de nutrienti pentru detoxifiere si eliminarea substantelor nocive. Asa sunt asa numitele vitamine antioxidanti: vitaminele A, C si E.
  8. Fiecare dintre noi avem slabiciuni genetice, cum ar fi: o nevoie mai mare de anumiti nutrienti, rate de epuizare mai mari la alti nutrienti, chiar imbolnaviri cauzate de deficiente de vitamine si nutrienti.
  9. S-a dovedit ca multi nutrienti pot preveni sau ajuta in tratamentul anumitor boli, printre care: colesterolul, artrita, malformatii congenitale si cancer.

Desigur, inainte de administrarea de suplimente nutritive consultati un medic de specialitate pentru a evita situatiile in care ele interactioneaza cu anumite medicamente!

Evitati, pe cat posibil, consumul de suplimente nutritive alaturi de dulciuri, coloranti, arome artificiale si conservanti. Copiilor li se adminitreaza doar suplimente dedicate copiilor!

Copyright © 2019 Mundo Verde | Dezvoltat de Voitin.com - Agentie Web Design A.N.P.C.